середу, 22 лютого 2017 р.

У світлиці Тростянецького територіального центру соціального обслуговування, спільно з центральною районною бібліотекою, пройшов творчий вечір самодіяльних майстринь по вишивці стрічками Оксани Зайко з Тростянця та Оксани Павлишиної з Гордіївки «Квітковий розмай стрічкової вишивки».
«Кожна робота – це поєднання майстерності та високої щирості душі, яка вміє бачити надзвичайне в буденному» - такими словами розпочала вечір провідний бібліотекар відділу обслуговування районної бібліотеки Оксана Барчук.  Крім чудових картини, які творять майстрині, вони ще оздоблюють стрічковою вишивкою блузи, сукні, сумки, рамки для фото та інші речі.
Презентацію своїх робіт зробила Оксана Зайко.
Цікавою була розповідь про історію походження стрічкової вишивки та сама техніка вишивання.
Майстрині розповідали на якій тканині краще вишивати, як підбирати кольори, яким приладдям користуватись. Також провели майстер-клас для охочих навчитись вишивати цією технікою.
Члени літературно-мистецького об’єднання «Джерело» Тетяна Ясенчук, Святослав Шур, Микола Прус подарували присутнім свої нові поетичні твори а Євгенія Тарасюк свої авторські пісні.
Директор територіального центру соціального обслуговування Лідія Бондар та, присутня на заході директор районної бібліотеки Марія Дереш,  подякували організаторам вечора, майстриням, гостям, запрошеним за теплу атмосферу вечора та любов до прекрасного. 

На закінчення Лідія Іванівна причитала вірш Романа Дмитрика «Ода вишиванці».









                                                          Роботи майстринь







Немає коментарів:

Дописати коментар