понеділок, 2 жовтня 2017 р.

30 вересня - Всеукраїнський День бібліотек

 

В осінньо-погожий, золотавий останній день вересня районна бібліотека  відзначала Всеукраїнський день бібліотек.
Зранку ми приймали вітання від начальника відділу культури і туризму Василя Дворського та директора ЦРБ Марії Дереш.


В День відкритих дверей  відділ обслуговування районної бібліотеки приймав від  своїх палких шанувальників подарунки.
Свою книгу «Рідні села Глибочок і Скибинці. Нариси з історії сіл та життя окремих громадян» передав наш земляк, колишній народний депутат Іван Ямковий, а ще звернувся із закликом про продовження розпочатої справи по дослідженню історії рідного краю, щоб залишити надбання для сьогоднішніх і прийдешніх поколінь, відроджувати добрі вікові традиції.
Привітали зі святом та подарували книги Сергій Сухецький та Анатолій Куций з Северинівки, тростянчанки Олена Задерей, Світлана Щиголь, Наталія та Вікторія Козачок.

Будь-яке свято – це багато вірних, щирих друзів. Ми щиро вдячні нашим постійним користувачам за відданість бібліотеці. Нехай дорога до бібліотеки завжди буде жаданою, такою, що дає передчуття радості від хвилюючої зустрічі з джерелами людської мудрості.




А ще напередодні Всеукраїнського дня бібліотек, 27 та 29 вересня  в дитячій бібліотеці було організовано пізнавально-оглядову екскурсію під назвою «У світі книги чарівної». До  бібліотеки  завітали маленькі гості, діти старших груп ДНЗ № 1, разом зі своїми вихователями. Екскурсію провела бібліотекар відділу обслуговування 1-4 класів  Олійник Антоніна, яка ознайомила дітей з книжковим фондом бібліотеки, провівши захоплюючу мандрівку книжковими та тематичними виставками, що представлені у відділі обслуговування 1-4 класів. Також бібліотекар познайомила дітей з правилами користування книгою та бібліотекою, ознайомила з тематичними  полицями дитячого фонду, а також поінформувала про нові надходження літератури для дітей.
В ході екскурсії діти ознайомилися  і з читальною залою. Бібліотекар  Супрун Наталія познайомила діток з цікавими книгами та журналами, що знаходяться в читальній залі. У дівчаток особливе захоплення викликали книги серії «Суперстильна дівчинка – це ти», а хлопчиків захопили книги про автомобілі, мотоцикли та літаки. Цікавим доповненням екскурсії став перегляд дитячих журналів. Хлопчикам надзвичайно сподобались журнали «Тачки», «Смайлик», а дівчатка вподобали собі журнали «Барбі», «Чарівна принцеса», «Яблунька». Весело та радісно було в цей день в бібліотеці. По закінченні екскурсії  діти отримали повітряні кульки.




 Зануритись у  казковий та дивовижний світ бібліотеки мали змогу і учні 1-б класу Тростянецької СЗШ І-ІІІст.№1-гімназія. Перше знайомство з бібліотекою перетворилось на справжнє свято. Маленькі відвідувачі жваво цікавились книжками та журналами, слухали розповідь бібліотекаря про книги. Кожна книга - це результат праці великого колективу і її треба берегти, щоб вона жила довго-довго, щоб її могли прочитати багато дітей. У кожної книги є своя точна адреса “кімната” і навіть місце. Коли книга іде в гості до читачів, місце її вільне. Повернувшись “додому” – в бібліотеку, вона знову стає на своє місце.
Першачки  познайомилися з правилами користування бібліотекою та книгою. Діти жваво відповідали на запитання вікторини, присвяченої книзі. За свою активність діти отримали призи. Школярі були у захваті від нових книг та журналів. Всім дуже сподобалась цікава та пізнавальна екскурсія, про що свідчили слова вдячності від наших маленьких користувачів.







Немає коментарів:

Дописати коментар