четвер, 14 грудня 2017 р.

14 грудня в читальній залі центральної районної бібілотеки за «круглим» столом зібрались ліквідатори-чорнобильці, представники влади з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Відкрила засідання «круглого» столу провідний бібліотекар відділу обслуговування ЦРБ Оксана Барчук.
До ліквідаторів-чорнобильців звернулись: заступник голови РДА Віктор Задорожний, заступник голови Тростянецького районного громадського об’єднання «Спілка чорнобильців та ветеранів ядерних випробувань» Микола Савченко.
Віктор Григорович вручив «Почесну грамоту» обласної державної адміністрації та обласної ради, з наданням грошової винагороди, учаснику ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС ІІ категорії Миколі Степановичу Басарабу жителю села Северинівка, за мужність, самовідданість та високий професіоналізм.
Проходять роки, а проблем в чорнобильців не меншає. Не всі питання можна вирішити на місцевому рівні, але консультації та підтримка влади людям необхідні. Фахівці від управління праці та соціального захисту Таїсія Шаргородська та Ніна Мельник, управління пенсійного фонду Жанна Горбань, поінформували про те, що зроблено для ліквідаторів-чорнобильців протягом року в плані соціального забезпечення, про зміни та доповнення до пенсійного законодавства стосовно даної категорії населення.
 Начальник Тростянецького бюро безоплатної правової допомоги, юрист Олег Ткач дав роз’яснення з питань надання правової інформації, консультацій  з правових питань, складання заяв, скарг, інших документів правового характеру.
Директор центральної районної бібліотеки Марія Дереш розповіла про роботу книгозбірень по даному питанню, а також подякувала ліквідаторів Чорнобильської АЕС за величезну ціну, яку довелося заплатити їм,  в ім’я життя.
Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять тих, хто усвідомлено й мовчки жертовно віддав за нас своє життя у ядерному котлі та поклали квіти до пам’ятника жертвам Чорнобильської трагедії.
Гарними словами та піснею привітала учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС Ніна Стрілецька.








Немає коментарів:

Дописати коментар