неділю, 10 грудня 2017 р.

Я МАЮ ПРАВО!

Вперше про права людини заговорили французькі просвітителі Вольтер і Жан-Жак Руссо. Однак минуло ще майже два сторіччя, перш ніж людство усвідомило всю цінність права.
10 грудня 1948 року ООН прийняла Загальну декларацію прав людини, що проголосила права особистості, цивільні і політичні права і свободи. Права людини та громадянина є найбільшою цінністю сучасного світу та основою демократичного устрою.
Відзначення правового тижня в другу неділю грудня стало традиційним в Україні, адже 10 грудня Міжнародне співтовариство відзначає День прав людини.
Тиждень права, відділ обслуговування центральної районної бібліотеки, розпочав проведенням години права «Як уберегти підлітків від злочину» в школі №2.
Старшокласники мали змогу зустрітись та отримати відповіді на свої запитання від інспектора ювенальної привенції Бориса Дідура, начальника відділу державної реєстрації актів цивільного стану Ірини Чернієнко, заступника начальника Тростянецького бюро безоплатної правової допомоги, юриста Олега Ткача.
Темами обговорення були: насильство в сімї, як захистити себе; першочергова допомога при затриманні підлітків працівниками поліції; правопорушення неповнолітніми. Сподіваємось, що ці обговорення стануть в пригоді та вбережуть наших дітей від необдуманих вчинків.

Крім цього, в бібліотеці оформлено правовий куточок «Молодь у світі законів», проводились: день права «Правам людини належну увагу», правовий дайджест «Пенсійний курєр по сторінках газети». З цими та іншими матеріалами правової тематики можна познайомитись в читальній залі відділу обслуговування Тростянецької центральної районної бібліотеки.




 

Немає коментарів:

Дописати коментар