середу, 14 березня 2018 р.


В Україні 14 березня відзначається День українського добровольця установлений 17 січня 2017 року Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.
14 березня обрали не випадково, саме цього дня у 2014 році почався бойовий шлях першого добровольчого батальйону. Понад 500 бійців самооборони майдану вирушили на передову.
Навесні 2014 року була зафіксована рекордна явка у військкомати країни. Люди приходили самі, не чекаючи на отримання повістки. Інші – чоловіки та жінки самоорганізувались в батальйони й вирушили на Схід. Саме завдяки добровольцям – їхній мужності, відданості національним інтересам і щирому патріотизму вдалося зупинити російського агресора, дати змогу мобілізувати сили в тилу й озброїти армію.
Українські добровольці стали гордістю українського народу та водночас головним болем кремлівських посіпак. Загалом у воєнному конфлікті на Сході нашої країни брали участь майже 40 добровольчих батальйонів.
До Дня українського добровольця центральна районна бібліотека, спільно з краєзнавчим музеєм провели для учнів 9-11 класів школи №2 вечір-зустріч з добровольцями-тростянчанами Віталієм Пояном, Володимиром Кіщенком, Владиславом Малим «День українського добровольця – це свято мужності».
Вечір доповнювала музична презентація під пісню Океану Ельзи «Не твоя війна». А спогади добровольців про війну та втрати товаришів-побратимів навертали сльози на очах присутніх.
Директор музею Людмила Шамраєнко, звернула увагу на музейну експозицію присвячену подіям АТО та героям-тростянчанам, які загинули в зоні АТО.
Директор школи Тамара Задорожна подякувала воїнам-добровольцям за вклад, який вони внесли своїми діями в хід сьогоднішніх подій на Сході нашої країни.
Діти привітали воїнів квітами.


                                      










Немає коментарів:

Дописати коментар