вівторок, 9 жовтня 2018 р.


Війна така далека і близька

28 жовтня  відзначається  День визволення України від нацистських загарбників. Це день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України.
Провідний бібліотекар кафедри юнацтва районної бібліотеки Анастасія Ліпніцька, бібліограф – краєзнавець Людмила Ратушняк спільно з вчителем історії Тростянецької школи-гімназії Наталією Паламарчук, провели усний журнал «Війна така далека і близька» для учнів 9 класу.
Нехай ті страшні дні Другої світової війни вже так далеко від нас, але вони були, це наша історія, це фундамент нашого сучасного життя. Нам важко уявити, через що довелося пройти мільйонам людей, що брали участь у тій кривавій, страшній війні. Та давайте будемо пам'ятати – з вдячністю та смутком – про те, як рідні нам та зовсім незнайомі люди віддавали своє життя за Батьківщину, волю, світле майбутнє своїх дітей. Вони щиро сподівалися, що таке горе ніколи не спіткає нас, вони хотіли, щоб війна назавжди лишилася для нас лише спогадом, легендою, важким уроком долі та ніколи – нашою дійсністю. Вони  нізащо б не хотіли, щоб ми повторили їхній шлях.
Та війна знову повернулась. На Сході нашої країни, а це Донецька, Луганська області, вже п’ятий рік гинуть наші бійці, мирне населення серед яких і діти.
Сторінки журналу познайомили старшокласників  (учнів 9 –го кл.) з історією визволення України, з ходом боїв за визволення Вінницької області та Тростянеччини. З цікавістю діти слухали розповідь про Героїв Радянського Союзу - наших земляків, про їх неоціненний вклад в Перемогу.
Світлини земляків - визволителів району, краєзнавча література були представлені переглядом літератури «У серці народу вічно і поіменно».




Немає коментарів:

Дописати коментар