четвер, 13 грудня 2018 р.



Всеукраїнський тиждень права

10 грудня Міжнародне співтовариство відзначає День прав людини. Саме цього дня у 1948 році Генеральна Асамблея ООН прийняла Загальну декларацію прав людини, яка є основою міжнародних стандартів у сфері прав людини.
В березні 2015 року Президент України підписав Указ про затвердження Національної Стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року. Вона вдосконалює діяльність держави щодо утвердження та забезпечення прав і свобод громадян в Україні. Удосконалення системи захисту прав і свобод людини здійснюватиметься з урахуванням як вітчизняного досвіду так і напрацьованих та апробованих міжнародною спільнотою засад і принципів.
Всеукраїнський тиждень права, в районній бібліотеці, розпочався із зустрічі з начальником Тростянецького бюро правової допомоги Оксаною Василівною Кіщенко, начальником Тростянецького міськрайонного відділу філії «Державної установи «Центр пробації» у Вінницькій області майором внутрішньої служби Тетяною Сергіївною Капітун. Фахівці розповіли про діяльність своїх установ, надали юридичні консультації, відповіли на питання присутніх.
В читальному залі районної бібліотеки оформлено викладку літератури «Сторінками юридичної консультації».
Продовження Тижня права відбулось в Тростянецькій школі №2 зустріччю за круглим столом «Права людини починаються з прав дитини» з начальником Тростянецького бюро правової допомоги Оксаною Василівною Кіщенко, інспектором Тростянецького міськрайонного відділу філії «Державної установи «Центр пробації» у Вінницькій області Григорієм Сергійовичем Котигорохом, начальником Тростянецького районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану територіального управління юстиції у Вінницькій області Іриною Федорівною Чернієнко.
Темами обговорення були: правові орієнтири для кожної дитини, правопорушення неповнолітніми, першочергова допомога при затриманні підлітків працівниками поліції.
Бібліографічний огляд літератури з правових питань «Права і свободи людини», зробила провідний бібліотекар відділу обслуговування районної бібліотеки Оксана Барчук.









Немає коментарів:

Дописати коментар