неділю, 25 травня 2014 р.

22 травня 2014 року відбувся семінар – практикум для бібліотечних працівників району «Бібліографічна діяльність як важлива складова іміджу бібліотеки».
Відкривала семінар директор ЦРБ М.Дереш виступом «Бібліотека як складова інформаційної структури держави», в якому відмітила, що сучасна публічна бібліотека, як соціальний інститут, покликана виконувати завдання, покладені на неї суспільством і державою, а саме функції забезпечення збору і зберігання джерел інформації та надання до них вільного і безперешкодного доступу всім громадянам.
Методичні рекомендації, консультації з питань бібліографічного інформування, бібліографічного опису та проведення комплексних форм пропаганди літератури провели   Л.Білоус, О.Слободяник, О.Діденко.
Практичні заняття з оформлення та наповнення систематичної картотеки статей, ведення краєзнавчої картотеки провели бібліографи – О.Слободяник, Л.Ратушняк.



А ще, цікавою була екскурсія до краєзнавчого музею. Екскурсовод розповіла нам про історію Тростянеччини, ми бачили речі, якими користувались наші предки:  засоби праці, посуд, зброю. Дуже цікаво було побачити народний одяг, чудові вишивані сорочки, рушники, яскраву українську кераміку, вироби з дерева, наприклад меблі, або українську піч з Петраківським розписом.

 В музеї багато документів, книг, які розповідають про різні періоди розвитку підприємств, героїв праці, видатних людей Тростянеччини. 





Немає коментарів:

Дописати коментар