четвер, 19 червня 2014 р.

19 червня в школі професійної майстерності займались бібліотечні працівники району. А тема занять школи була «Краєзнавча діяльність публічних бібліотек».
І вже традиційно школу відкривала директор ЦРБ М.Дереш.

Родзинкою програми була презентація щойно виданої книги М.Пруса та Л.Ратушняк «Слідами легенд Тростянецького краю». Ця книга особлива для бібліотекарів, тому що матеріал для неї збирали саме вони, впорядкувала бібліограф – краєзнавець Л.Ратушняк яка і стала співавтором. 
Наступним питанням нашої програми було обговорення змін до Конституції України щодо децентралізації  державної влади. Порівняльну характеристику статей Конституції зробила провідний бібліограф О.Слободяник.
Консультація «Діяльність бібліотек у збереженні культурної спадщини краю» та знайомство з краєзнавчою видавничою продукцією районної бібліотеки – це компетенція бібліографа – краєзнавця Л.Ратушняк. А учасники школи професійної майстерності творчо дискутували по питанню «Краєзнавство – пріоритетний напрямок в роботі бібліотек».

І на закінчення віртуально мандрували історичними місцями рідного краю «Подорожуючи Тростянеччиною» разом з методистом О. Діденко.




Немає коментарів:

Дописати коментар