понеділок, 2 листопада 2015 р.

Книга та читання – комплексна проблематика, яка цікавить соціологів, книговидавців та бібліотечних фахівців. 29 жовтня цій темі був присвячений проблемний семінар «Бібліотека, як середовище розвитку і впливу на читацькі вподобання дітей та юнацтва». Від методиста бібліотекарі одержали методично – практичні поради на підтримку іміджу дитячого та юнацького читання, заповнювали анкети бібліотечного працівника «Книга. Читання. Бібліотека».
Аналіз анкет показав, що 84% бібліотекарів погоджуються з твердженням, що зараз стали менше читати і назвали відсоток мешканців регіону які читають – він склав 40%. Основною причиною зменшення відвідуваності бібліотек являється не задоволення фондів бібліотек читацьким запитам. Цю думку виразили 79% бібліотекарів. Перспективи розвитку бібліотек пов’язують з універсальністю фондів 47.3%, наявністю доступу до мережі Інтернет – 63%.

Консультації: «Роль бібліотеки по формуванню естетичних смаків молоді» провела провідний бібліотекар кафедри юнацтва А.Ліпніцька. «Дитина та книга: у пошуках вічних істин» – завідуюча філією – бібліотекою для дітей Т.Стрілець. Провідний бібліотекар читальної зали філії – бібліотеки для дітей Н.Супрун презентувала слайд – огляд «Масові форми роботи: ключ до майстерності», а провідний бібліотекар відділу обслуговування О.Барчук зробила літературну дегустацію «Книжковий сад для юнацтва».

Немає коментарів:

Дописати коментар