середу, 12 жовтня 2016 р.

День захисника України. Це свято є справді всенародним святом, бо захисниками України є учасники національно – визвольних рухів ХХ століття, учасники революції гідності, добровольці, військові, волонтери і всі ті, хто в різний спосіб наближали і наближають перемогу.
Захист Вітчизни від тих, хто загрожує територіальній цілісності країни – святий обов’язок. Він вимагає від людей сміливості, честі та відваги, величезної самопожертви і самовіддачі.
Військові події початку 2014 року змусили переглянути ставлення українського суспільства до захисту Вітчизни і змінити дату святкування. Відповідно до Указу Президента України 14 жовтня встановлено День захисника України. Саме ця дата знаменує вшанування тих, хто причетний до цього високого звання, звання єдиного до всіх: від вкритих сивиною та увінчаних нагородами фронтовиків, до молоді, яка лише нещодавно одягла військову форму.
Сьогодні на Сході України продовжуються військові дії, точаться криваві бої. Там вирішується доля і майбутнє України. На полях битви захисники, воїни. Вони мужні, сміливі, хоробрі. Мільйони людей вірять у їх патріотизм і вірять, що вони відстоять єдність, суверенітет і незалежність України.

Відділ обслуговування ЦРБ до Дня захисника України, спільно з учителем історії загальноосвітньої школи №2 Світланою Маснюк для учнів 9 класу, провели годину патріотизму «Україні є що берегти, Україну є кому оберігати». Метою заходу є: виховання патріотичних почуттів до своєї Батьківщини, свого народу, вдячність тим, хто віддав за неї життя.  Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих в зоні АТО воїнів – земляків. Ми, по праву, можемо гордитися ними за почуття глибокого патріотизму, за їх щиру любо і вірність, за готовність до самопожертви.

До Дня українського козацтва, провідним бібліотекарем відділу обслуговування Оксаною Барчук, проведено бесіду «Козаччина. Славна історія України», а провідний бібліотекар кафедри юнацтва Анастасія Ліпніцька організувала бібліографічний огляд літератури «Українське козацтво – відгомін віків».
Новоободівська сільська бібліотека оформила книжкову виставку "Степ та воля - козацька доля".

Немає коментарів:

Дописати коментар