пʼятницю, 9 грудня 2016 р.

Загальна декларація прав людини, 1948 року, є основою міжнародних стандартів у сфері права. А день її прийняття Генеральною асамблеєю ООН, 10 грудня, відзначається як День прав людини. З 2008 р. його святкує і Україна. Тоді відповідним Указом Президента було започатковане щорічне проведення Всеукраїнського тижня права.
Метою проведення Тижня права є підвищення загального рівня правової культури, виховання у громадян поваги до закону і прав людини, вдосконалення правової освіти населення.
В Тростянецькій ЦРБ протягом 2016 року діяв цільовий бібліотечний проект «Ти і закон». В рамках цього проекту затверджено план заходів з проведення Всеукраїнського тижня права.
В читальній залі відділу обслуговування працює громадська приймальня, відповідно до підписаного Меморандуму про співпрацю між Гайсинським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Тростянецькою ЦРБ, оформлено юридичний куточок «Право від А до Я».
Крім цього, були проведені: день інформування «Закон. Право, Обов’язок», година правової освіти «Право. Обов’язок і честь», бесіда «Насильство над жінкою – соціальна проблема», бібліографічний огляд літератури «Людина і право: знати, розуміти, дотримуватись», перелік законодавчих Інтернет-ресурсів «Які пільги мають учасники АТО та їх сім’ї».
Цікаво пройшов урок права «Це варто знати. Підліткова злочинність», який провели працівники відділу обслуговування спільно з Тростянецьким бюро правової допомоги для учні 9-11 класів  школи №2. На запитання учнів щодо їх прав, відповідав заступник начальника бюро правової допомоги Олег Ткач, бібліографічний огляд літератури зробила бібліотекар читальної зали Лариса Білоус.

А ще Олег Андрійович зустрічався з бібліотечними працівниками району, де розповідав про роботу свого бюро, та давав відповіді на запитання наших колег.




Немає коментарів:

Дописати коментар