четвер, 5 грудня 2013 р.

В Тростянецькому районному центрі зайнятості в рамках проведення Міжнародного дня інвалідів пройшов  семінар «Проблеми інтеграції людей з обмеженими можливостями» для осіб з особливими потребами. В роботі семінару прийняла участь центральна районна бібліотека.
Проведення Міжнародного дня інвалідів спрямовано на привернення уваги до проблем інвалідів, захист їх гідності, прав та благополуччя, на переваги, які отримує суспільство від участі інвалідів в політичному, соціальному, економічному і культурному житті.
Головний спеціаліст відділу надання соціальних послуг районного центру зайнятості Тищенко Марія Олександрівна провела тестування присутніх на визначення особистості. В підсумку роботи було констатовано, що цей день  підкреслює необхідність досягнення забезпечення рівних прав інвалідів і їх участі в житті суспільства.
Провідний бібліограф Тростянецької районної бібліотеки Слободяник Оксана Михайлівна своєю презентацією «Повір у себе» привернула  увагу до талановитих людей, які мають інвалідність. Зокрема, мова йшла про двадцятирічного Олега Кравця з Ободівки, що став дипломантом обласних фестивалів творчості і талантів дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Повір у себе». Цей юнак,  з діагнозом дитячого церебрального паралічу, малює ногами комп’ютерні малюнки, даруючи їх своїм рідним.
 В Інтернет – центрі Тростянецької районної бібліотеки діє виставка малюнків Олега Кравця «Великі мрії юного серця». Користувачі з цікавістю роздивляються їх і захоплюються  силою духу художника.






Немає коментарів:

Дописати коментар