пʼятницю, 29 листопада 2013 р.


28 листопада в приміщенні філії – бібліотеки для дітей відбулась презентація книги Миколи Пруса «Переспіви долі». Це збірка віршів – насамперед слово до людей, слово від душі щире і правдиве.
Народився Микола Васильович на Черкащині, але доля розпорядилася так, що вже чималий відрізок життя  живе, працює та творить на Тростянеччині. Все своє трудове життя присвятив педагогічній роботі. Працював учителем, заступником директора, директором Тростянчицької та Летківської шкіл. Згодом залишив педагогічну діяльність і працював в державних органах влади. Вірші почав писати в 70 – х роках. Став членом районного літературно – мистецького об’єднання «Джерело».  Свої перші поетичні твори друкував в районній, обласній газетах, а також  в альманахах «Джерела пружно б’ють», «Подільське перевесло», «Як спів тростини на крилатім вітрі», «Над сивим Батогом», які в різні роки були видані літературно – мистецьким об’єднанням.
Іще одним захопленням Миколи Васильовича є вивчення історії українського козацтва, і на стільки воно глибоке, що переросло в зміст життя. З його ініціативи в школах району створено дитячі козацькі об’єднання, де пропагуються національні традиції, вивчається історія українського козацтва. Він має звання полковника і очолює районне товариство Українського Реєстрового Козацтва.
Збірка «Переспіви долі» є першою ластівкою Миколи Васильовича. З глибокою шаною та любов’ю до рідної України пише вірші поет. «Коли читатимете про козацьку славу, відчуєте дух незламних предків у собі, якщо торкнуть вас рядки про батька чи матір, обов'язково замислитесь та поринете у спогади, якщо ж начитаєтесь про природу – полюбите Україну» - говорить Микола Васильович.

Поезія зі збірки безперечно торкнеться вашої душі, збудить щирі почуття та надихне на добро.

Немає коментарів:

Дописати коментар