четвер, 10 березня 2016 р.

Якби Тарас Григорович Шевченко жив у XXI столітті, він цікавився б новинками в інтернеті, писав би вірші, боровся проти соціальної та політичної несправедливості й мріяв жити на берегах Дніпра.
Шевченко був великим революціонером і бунтарем слово якого могло знищити ворога і воскресити багатостраждальний народ. Але радянська пропаганда зображала його тільки як сентиментального мученика, який постійно страждав. Та не такою була людина, життєве кредо якої: «Караюсь, мучусь, але не на каюсь». Про Шевченка як воїна духу, як батька української нації йшла мова в Інтернет-центрі районної  бібліотеки. Користувачі  здійснили онлайн –подорож до  Національного музею Тараса Шевченка, переглянули відео-презентацію «Співець волі народної», слухали пісні на слова Великого Кобзаря.

В селі Летківка, біля пам'ятника Т. Г. Шевченку, відбувся літературно – мистецький вечір «України слово, народу мудрість, Тараса заповіт». Вшанувати пам’ять Кобзаря прийшли представники влади і місцевого самоврядування, громадських організацій, жителі села, учні школи, вихованці дитячого садочка.
Твори Т. Шевченка звучали у виконанні наймолодших учасників вечора, учнів школи, представників громадськості.
Ведучою вечора була завідуюча Летківською сільською бібліотекою Галина Рапава. Бібліотекар Северинівської сільської бібліотеки Люба Кушнір репрезентувала тематичну книжкову виставку творів Шевченка у фондах сільських бібліотек "Вшановуємо Кобзаря".








В Капустянській сільській бібліотеці вшануванню пам'яті великого українського поета Т. Шевченка відбулись заходи: бесіда "Стежки які топтав Тарас малими босими ногами", виставка дитячих малюнків за творами Кобзаря "Малюємо Тарасові вірші", книжкова виставка "Творчий шлях Шевченка".






Немає коментарів:

Дописати коментар