понеділок, 14 березня 2016 р.

13 – 14 березня 1944 року Тростянеччина була звільнена від німецько – фашистських окупантів. 72 роки не згасає пам’ять тих літ. Вона живе у спогадах ветеранів, дітей війни. Суворі монументи, як свідки грізних років і переможних боїв, нагадують нащадкам про  Перемогу. В бібліотечних фондах є багато книг присвячених літописам Другої світової війни, в залах музеїв цілий ряд експозицій, які розкривають історію героїчного минулого нашого району.
З перших днів війни понад 20 тисяч тростянчан влились в діючу армію, 5114 з них навічно залишились молодими на тих фронтах. Важким був шлях до Перемоги.
14 березня провідний бібліотекар відділу обслуговування районної бібліотеки Оксана Барчук, спільно з вчителем історії Тростянецької загальноосвітньої школи № 2 Світланою Маснюк, провели для учнів 10 класу годину історії «Вічна слава героям! Ми низько вклоняємось Вам». Відтворити події війни, пройтись стежками визволення району та області допомогли учням відео – слайди «Наш край в роки війни». З глибокою вдячністю згадали тростянчан, які брали участь у боях за визволення рідного краю: С.Якубовича, Ф. Чумака, В. Мазуренка, А. Ратушняка, Л. Ляховченка, В. Довгого, М. Строкача, В. Платонова.
Тростянецька земля дала шість Героїв Радянського Союзу, два повних кавалери орденів Слави, три учасники параду Перемоги на Красній площі в 1945 році.
Світлини земляків - визволителів району, краєзнавча література були представлені переглядом літератури «У серці народу вічно і поіменно».






Немає коментарів:

Дописати коментар