пʼятницю, 1 березня 2019 р.



Шевченківські читання

Біографія  Кобзаря досліджувалась впродовж майже двох століть, та й сьогодні перед нами постає чимало запитань та загадок, точних відповідей на які годі й шукати. Однак, уявляючи собі легендарний портрет Шевченка під рушниками, варто пам'ятати, що з нього на нас дивиться сильний погляд стомленої людини, котра знала, відчувала й переживала щось зовсім інше, недосяжне, незбагненне… Можливо життєвий шлях Тараса був таким тернистим й заплутаним саме через те, що в постійних пошуках істини поету й художнику вдалося випередити тенденції свого часу. І саме тому, слова та думки Шевченка звучать наче щойно написані чи сказані. Кобзар живий та актуальний в наші дні, як ніколи.
1 березня відбулись Шевченківські читання, приурочені 205-й річниці від дня народження Т. Г. Шевченка, які щорічно проводить районний Будинок культури. У читаннях взяли участь тростянецькі школярі, читці із сіл району. Усі присутні в цей день мали можливість ще глибше пізнати шевченкову літературну спадщину, філософські думки, осягнути значимість Великого Кобзаря для сьогодення.
Крім того, було відзначено й нагороджено переможців конкурсу читців серед представників різних вікових категорій.
Тростянецька центральна районна бібліотека експонувала літературу з фонду своїє бібліотеки виставкою-портретом «Наша любов і святиня: Т. Г. Шевченко».  Директор ЦРБ Марія Дереш, ознайомила учнів з творами Т. Шевченка, його біографічними даними, зі значенням творчості поета, розповіла, як шанують його люди у всьому світі.




Немає коментарів:

Дописати коментар