четвер, 16 травня 2019 р.


Всесвітній День вишиванки відзначається щороку у третій четвер травня. Це свято не має ніякого політичного підґрунтя, воно покликане популяризувати українську культуру і традиції.
День вишиванки в Україні у 2019 році припадає на 16 травня. У це свято українці одягаються у вишиванки та прогулюються своїми містами.
Вперше День вишиванки запропонувала відзначати одна зі студенток факультету історії Чернівецького національного університету у 2006 році. Її надихнув знайомий, який постійно носив вишиванку. Того року у вишиванки вдяглися кілька студентів та викладачів Чернівецького університету, тепер це свято набуло міжнародних масштабів.
Сьогодні масштаби поширення традиції носити вишиванку вражають: такого розмаїття вишиванок, як у третій четвер травня, ви не побачите ніде.
У цей день працівники бібліотек району вирішили не просто вбратися в національний одяг, а й провели семінар по темі національно-патріотичного виховання. Семінар відповідав тематиці свята і був спрямований на  просвітницьку роботу, відновлення національної пам’яті, ознайомлення з традиціями створення і носіння вишиванок, сучасними тенденціями в їх оздобленні тощо. 

До свята вишиванки було організовано перегляд видань, які знайомлять з історією української вишивки та представлено вишивані роботи  під назвою «День вишиванки єднає українців».








Немає коментарів:

Дописати коментар