вівторок, 7 грудня 2021 р.

 

В КЗ «Тростянецька селищна публічна бібліотека» та її бібліотеках-філіях проведено просвітницькі заходи з нагоди Дня партизанської слави.

 

22 вересня в Україні відзначався День партизанської слави. Це свято вшанування подвигу партизанів і підпільників у період Другої світової війни. З нагоди відзначення цієї дати на абонементі для дорослих КЗ «Тростянецька селищна публічна бібліотека» та бібліотеках-філіях сіл,Четвертинівка,Демидівка,В.Стратіївка,Гордіївка,Тростянчик,Оляниці,Глибочка організували розгорнуті  книжкові виставки «Стежками партизанської слави» ,"Вклоняємось силі нескорених", та патріотичну сторінку «Історія партизанського подвигу в художній літературі» .З літератури, представленої на виставці, можна дізнатись багато інформації про підпільну діяльність в роки Другої світової війни тощо.

 На абонементі для дітей, в бібліотеках-філіях сіл Тростянчика,Летківки,Савинець ,Капустян , Глибочка, Олександрівки проведено урок подвигу«Героїчні подвиги українських партизанів» проведено диспути  «Тих днів не змовкне слава, історичні години «Колиска партизанської слави», історичний хроноскоп "Дорогами партизанської слави" та  покладено  квіти до могили сестер-партизанок Марії та Килини Гуменюків в селі Глибочок тощо.  Бібліотекарі розповідали про героїв Другої світової війни з нашої громади, про партизанський рух на території рідного краю, про підпільні організації на окупованих територіях та про дітей-героїв..

 

Немає коментарів:

Дописати коментар