середу, 31 січня 2024 р.

"Горить свіча і пам'ять полум'ям тремтить"

 

                    


 Генеральна асамблея ООН прийняла 1 листопада 2005 року Резолюцію №60/7 «Пам’ять про Голокост”, якою проголосила 27 січня Міжнародним днем пам’яті жертв Голокосту. Україна приєдналася до цього документу у 2012 році та разом зі всім світом почала відзначати пам’ять про цю сумну подію.

    Трагедія Голокосту не оминула Україну.

     Близько півтора мільйона євреїв знищено нацистами на теренах теперішньої України. Це – чверть усіх жертв Голокосту, це злочин супроти всього людства. Українці – нація, яка пережила Голодомор, не може не відчувати біль Голокосту. Українці завжди пам’ятатимуть найстрашніший злочин нацизму, згадуючи Освенцим, Варшавське Гетто, Бабин Яр та інші місця загибелі жертв Голокосту. З болем, сумом і жалем в очах і душах підсумовуємо, що подібний жах повторюється сьогодні – українців намагаються знищити за національною ознакою.

     Зробимо все можливе, щоб найбільші суспільні цінності – свобода, гуманізм, мир та злагода запанували на нашій українській землі!

      В пам’ять про невинно убієнних жертв Голокосту в КЗ « Тростянецька селищна публічна бібліотека» та сільських бібліотеках – філіях проведено цикл заходів.

      Абонементом для дорослих організовано відкритий коментований тематичний перегляд художньої літератури « І плакав світ: геноцид єврейського народу», та проведено історичний хроноскоп «Голокост – шрам на серці людства».

 


  В Будянській бібліотеці – філії проведено урок-реквієм  «У  Бабиному Яру палають сотні свіч»


       В Тростянчицькій бібліотеці – філії організовано історичну годину «Вшановуємо пам’ять жертв Голокосту»



     Демидівською бібліотекою – філією представлено тематичний перегляд літератури і хвилину пам’яті «Душа горить і тане мов свіча».





Немає коментарів:

Дописати коментар