середу, 31 січня 2024 р.

Професійна компетентність у сучасному вимірі: підсумки за рік, перспективи діяльності.

 В Центрі Активності Громадян на базі КЗ « Тростянецька селищна публічна бібліотека» з метою підвищення кваліфікації бібліотечних працівників та підведення підсумків відбулася підсумкова нарада «Професійна компетентність у сучасному вимірі: підсумки за рік, перспективи діяльності».

    Цифровий амбасадор Антоніна ОЛІЙНИК презентувала роботу Центру Активності Громадян, зробивши відеопрезентацію «Школа цифрового амбасадора».

    Директор Марія ДЕРЕШ підвела підсумки роботи бібліотечної галузі, проаналізувала статистичні показники, соціокультурну та довідково – інформаційну роботу та окреслила основні пріорітетні напрямки діяльності бібліотек на 2024 рік.

     Бібліограф – краєзнавець Тамара СТРІЛЕЦЬ звернула увагу на ефективність у наданні бібліотечних послуг, провела аналіз текстових звітів та планів роботи. Наголосила на основні загальнодержавні, літературні та краєзнавчі дати календаря – 2024р.

      Провідний методист Лариса АНТОНЮК акцентувала увагу на проблематиці медійної та інформаційної культури бібліотекарів, створення сторінок у соціальних мережах  як висвітлення бібліотечної діяльності.

       Бібліотекар Лариса БІЛОУС визначила актуальні напрямки оновлення бібліотечних фондів, та критерії і причини вилучення документів.

        На завершення наголошено на дотриманні трудової дисципліни, активізацію роботи з ВПО, співпрацю з органами влади, старостатом, соціальними партнерами, волонтерство, допомогу ЗСУ.   

Бібліотечні працівники   громади долучилися до навчань з питань цивільного захисту, які прводилися на базі СКЦКД: пожежної безпеки, надання першої домедичної допомоги, отримали початкові знання з питань користування зброєю.

Незважаючи на складні умови, кожен наш бібліотекар на своєму місці несе українське слово, українську ідею, підтримує свою громаду, бо в єдності наша сила і омріяна ПЕРЕМОГА!

      




Немає коментарів:

Дописати коментар