вівторок, 2 квітня 2024 р.

"Її Величність - Книга!"


             Міжнародний день дитячої книги ось уже 57 рік поспіль, починаючи з 1967 року, 2 квітня, в день народження видатного данського письменника-казкаря Ганса Крістіана Андерсена, відзначає увесь світ.

            "Книга - це віконце, через яке діти бачать і пізнають світ і самих себе". - писав український педагог В.Сухомлинський, підкреслюючи надзвичайно важливу роль дитячої книги у формуванні світогляду підростаючого покоління. Чи стане духовною скарбницею для кожної дитини - залежить від нас дорослих.

            В рамках святкування Міжнародного дня дитячої книги в бібліотеках Тростянецької громади було проведено безліч заходів, програма яких була різноманітною та захоплюючою: це літературні читання, вікторини, бесіди, ігри, конкурси, літературні подорожі, цікаві книжково - ілюстративні виставки. Спілкування з дітьми було спрямоване на популяризацію книги,  прищеплення до неї любові і шани та бажання читати. Разом з дітками бібліотекарі намагалися створити портрет її Величності Книги. Адже дитячі книги вбирають у себе дивовижний, невичерпний, чарівний світ, який дитина відкриває для себе саме завдяки книжці.

     На абонементі для дітей КЗ "Тростянецька СПБ" до свята книги презентовано книжково-ілюстровану виставку "Її Величність - Книга". Допитливі читайлики знайшли тут цілу добірку оригінально оформлених і цікавущих видань: різноманітні абетки, книжечки з віконцями, з хитромудрими запитаннями, веселими загадками, таємничими героями.




        В Оляницькій бібліотеці-філії - цікаве дозвілля. Діти читають книги, проводять вікторини та майстер-класи, організовують літературні подорожі за мотивами казок, та дитячих книг українських письменників, грають в ігри та фантазують.


        До Міжнародного дня дитячої книги в Будянській бібліотеці-філії проведено літературну гру-подорож "Ланцюжок цікавих книжок".

        В Капустянській  бібліотеці-філії відбувся захід "Читаночка - розмовляночка".


        В Летківській бібліотеці-філії розгорнуто книжкову виставку "Книга - мудрий, вірний друг", та проведено літературну подорож про українську казку.


        У наш складний і бурхливий час, коли стрімко зростає  потік інформації, що його дістає дитина з усіх можливих джерел, твори дитячих письменників проходять випробовування на подальше життя.  Важливо і те, що дитяча книга,  яка з часом змінюється, вдосконалюється, осучаснюється, але все одно живе і знаходить нових вдячних читачів.







           

         


Немає коментарів:

Дописати коментар