четвер, 19 лютого 2015 р.


Пам'яті Небесної Сотні

Минув рік із того моменту, як загинули вони – Герої, яких народила революція Майдану. Чим була революція для кожного з нас? Для когось прогулянкою, для когось війною. Але в першу чергу Майдан став випробуванням на цінність особистості людини, виміром людськості та гідності.
Українські Ангели загинули за правду, свободу, незалежність своєї держави, і ціною жертовності показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним. Безумовно, жодного з нас події, що відбувалися впродовж листопада 2013 р. по лютий 2014 р., не залишили байдужими. Ці декілька місяців назавжди переписали сторінки історії України.
Ми на порозі нових змін, нового майбутнього. Але якою ціною?

Небесна сотня – безневинна жертва…
Бандитам не сховатись за хрестом
Отим хрестом, де їхня совість мертва
Зрікається і серцем і чолом…
У прощену неділю впала долу,
Простіть нас браття, миленькі, простіть…
За Україну - зранену і голу…
За Вас не впала і за Вас стоїть!

Саме такими словами розпочали працівники бібліотеки О.Слободяник та Л.Ратушняк вечір пам’яті «Небесна Сотня у вирій полетіла». Учасниками вечора були старшокласники школи – гімназії №1.
Про ті буремні дні «Листопадового зриву» - 2013 року пригадала Оксана Слободяник у своєму відео – перегляді «Революція гідності».

В основу сценарію покладено поетичні рядки, написані на Майдані та вшануванню пам’яті Героїв Небесної Сотні. Кожне слово наповнене глибоким змістом, виразним почуттям. Тут переплелися тривога і спокій, журба і радість, життя і смерть, біль і любов… І вже ніхто з учасників вечора не соромився сліз болю і жалю.
Небесна сотня вже рік молиться за Україну. Ми молимося за них, а вони сподіваються, що нам вистачить віри. Віри в себе. І пам’яті – про ті небесні сотні, якими українська земля пожертвувала за право бути. Минулих холодної зими, тривожної весни, бентежного літа і кривавої осені нам судилося зрозуміти: «Не забудемо», адже українці відправили не одну сотню героїв у небесний легіон – і тому не мають права їх забути.




Немає коментарів:

Дописати коментар