понеділок, 11 квітня 2016 р.

Щороку, в третю суботу квітня, коли наша Земля вже готова до весняного оновлення, в Україні святкують День довкілля.
 Навчити дітей любити рідний край, берегти природу, ознайомити з її різноманітністю і багатством, викликати бажання краще пізнати оточуючий  світ, розкрити його незвідані таємниці – саме такі основні завдання були визначені працівниками філії – бібліотеки для дітей в проведенні свята весни «Весно, весно, весняночко, хвала тобі, паняночко» з дітьми 2 – А класу Тростянецької школи – гімназії №1. В програмі свята були: цікавий калейдоскоп «Птахи – перші вісники весни», зоовікторина «Цей чудовий пернатий світ», книжкова виставка «Ой, весно, весно, що ти нам принесла».
Один із найцікавіших звичаїв українського народу – закликання весни. Адже прихід весняного тепла давав поштовх початку нового хліборобського циклу та вливав потужний струмінь натхнення до селянської душі.
 Про обряд зустрічі птахів з випіканням весняного печива у вигляді пташок - «жайворонків», розповіла провідний бібліотекар читальної зали філії – бібліотеки для дітей Наталя Супрун. Печиво, яке було випечене до цього свята,  роздавали дітям…








Немає коментарів:

Дописати коментар