пʼятниця, 10 березня 2023 р.

"Шевченко - наш. Він для усіх століть..."

 

                                      

 
     
Хай у кожного в серці запанує та велика любов до України,яку проніс  через  все  своє життя Тарас Шевченко!

       Щороку, 9 березня, світ відзначає  день народження Тараса Григоровича Шевченка - видатного українського поета, прозаїка, драматурга, художника, політичного і громадського діяча . Всі ми знаємо, що Тарас Шевченко присвятив усе своє життя служінню рідній Україні та боротьбі з її пригноблювачами.

    За блискучим зображенням героїчного минулого та страждань поневоленого безправного народу часом можна не помітити "іншого Шевченка" — тонкого лірика, якому не чуже усе людське, у тому числі й кохання. Тарас Шевченко мав свій ідеал жінки, він кохав і був коханий. І хай інтимна лірика за обсягами поступається творам, присвяченим іншій тематиці, його балади, вірші та поеми про кохання являють собою чудові зразки ліричної поезії.

     З нагоди 209-ї річниці від дня народження великого Кобзаря працівники КЗ «Тростянецька СПБ» А. Ліпніцька та О. Барчук спільно з ліцеєм смт. Тростянець, для учнів 9 –х класів  провели  усний журнал «Музи Кобзаря». Також,  увазі  присутніх були  представлені  перегляд літератури та продемонстровано   презентацію «Жінки в  житті   Шевченка». 

                         

                    

    Абонемент для дітей КЗ «Тростянецька СПБ» спільно з ліцеєм  смт. Тростянець провели цикл заходів «Тарас Шевченко – геніальний син українського народу». Для всіх користувачів представлено  книжкову виставку «Кобзар» - Новий Завіт української нації ”, біля якої діти читали вірші славетного Кобзаря.

       




   Мабуть, в Україні не знайдеться жодного населеного пункту, де  пам'ять   про Великого Кобзаря  не була увінчана. В Тростянчицькій бібліотеці - філії  проведено літературно-мистецький круїз "Бронзовий родовід генія:пам' ятники Тараса Григоровича Шевченка в Україні та за кордоном".До уваги користувачів  оформлено книжкову виставку "Шевченко- невмируща слава генія".


В Оляницькій бібліотеці - філії діє    книжкова виставка "Кобзаре, любий, поміж нас  і голос твій, і пензель твій, і голос"  і проведено шевченківські читання.


В Капустянській бібліотеці - філії  представлено ілюстровану експозицію малюнків " Малюємо Україну  за  творами Т.Г.Шевченка"

В Демидівській, Гордіївській та  Четвертинівській бібліотеках - філіях до уваги  користувачів  представлені коментовані  виставки " Натхненне  Тарасове слово", "Вогненне слово Кобзаря", "Ми чуємо тебе, Тарасе, крізь століття"


В Олександрівській бібліотеці - філії оформлено книжкову виставку "Гордість України", також пройшли  Шевченківські читання  "Ніжно вплітається в гомін Дніпра добре і щире Шевченкове слово"

                      



Тож, учіть, читайте і  Шевченка пізнавайте!!!

                               


 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар