середу, 14 лютого 2024 р.

"ВАЛІЗКА З КНИЖКАМИ" - В ПОДАРУНОК

    Восени 2023 року наша бібліотека подала заявку на участь у проєкті для дітей «Валізка з книжками» від Культурного інституту Німеччини. Усього на участь у проєкті подано понад 4500 заявок, і лише 250 із них стали переможцями, серед яких опинилася і наша бібліотека. І от нарешті цими днями «Валізка з книжками» дісталася до дітей!

    Цей проєкт започатковано спільно з Німецькою бібліотечною асоціацією та Українським інститутом книги, які зробили усе можливе, аби улюблені видання українських та зарубіжних авторів потрапили до наших дітей спочатку в Німеччину, а потім і в українські дитячі бібліотеки.

     Як правильно розмовляти з дитиною про війну, або як їй пояснити, що зараз відбувається? Чудові експерти у сфері дитячої літератури та психологи обрали до валізки найкращі книги, з якими дітям буде легше проживати травматичний досвід, керувати своїми емоціями та обговорювати те, що їх турбує, або ж просто занурюватися в історії та шукати в них опори.

     Вміст валізки наповнюють не лише книги, а й сенсорні іграшки та матеріали для творчості, які використовуються під час читання. Саме такий формат допомагає дітям, щоб читання стало набагато цікавішим.

     У валізці також є іграшковий черв’ячок, який уже став бібліотечним улюбленцем. Він дуже любить книжки, а також йомуподобається обговорювати їх у колі друзів – справжній «книжковий черв’як»









Немає коментарів:

Дописати коментар