середу, 6 листопада 2013 р.


5 листопада голова районної державної адміністрації Олександр Кравченко провів зустріч за «круглим» столом з представниками національних меншин, які проживають на території нашого району "Реалізація у регіонах завдань Президента України щодо зміцнення міжнаціональної злагоди та порозуміння, задоволення культурних та освітніх потреб національних меншин". Зустріч  проходила в Інтернет – центрі районної бібліотеки.
«Дотримання прав національних меншин є дуже актуальним завданням Президента України Віктора Федоровича Януковича, забезпечення рівних політичних, соціальних, економічних та культурно-освітніх прав і свобод громадян підтримує розвиток самосвідомості. Основними принципами взаємодії між райдержадміністрацією та національними громадами району повинна бути взаємодопомога і взаєморозуміння, постійний конструктивний діалог, зміцнення і розвиток міжнаціональної злагоди в районі», наголосив очільник району.
Бібліограф – краєзнавець Людмила Ратушняк ознайомила присутніх з ситуацією в районі з даного питання: «В районі за даними останнього перепису населення проживає 41.7 тис. українців, 0.6 тис. росіян, 0.1 тис. молдаван, 11 чол. єврейської національності, 4 чол. чувашів та ін. національностей.  Серед різних націй та народностей, котрі проживають в районі, заслуговують на увагу євреї, які є невід’ємною частиною історії нашого селища».
Про проведені та заплановані заходи в бібліотечних закладах району щодо задоволення культурно-освітніх потреб національних меншин доповіла директор ЦРБ Марія Дереш.
Оксана Барчук, провідний бібліотекар відділу обслуговування ЦРБ надала інформацію про те, що в бібліотечних  закладах проводяться відповідні заходи. Активними читачами бібліотеки є люди різних національностей, які беруть участь в проведенні масових заходів, в засіданнях клубів за інтересами, користуванні Інтернет – центрами районної бібліотеки та сільських книгозбірень.

В районі фактів розпалювання міжнаціональної та расової ворожнечі не зареєстровано. Звернень громадян щодо проявів ксенофобії не надходило.




Немає коментарів:

Дописати коментар