понеділок, 19 вересня 2016 р.

Стежками партизанської слави

Відповідно до Указу Президента України про відзначення в Україні 22 вересня Дня партизанської слави, щорічно проходять заходи по вшануванню воїнів партизанів та підпільників. За роки війни в Україні діяли багато партизанських загонів. Проти партизанів німці посилювали свої війська, за допомогу партизанам винищувались цілі села. І таких сіл, з трагічною долею, була не одна сотня.
До Другої Світової війни можна ставитись по-різному, по-різному її називати. Але хіба можна забути тих, хто поліг у боях, хто віддав своє життя за рідну землю? Ми і наступні покоління з безмежною вдячністю шануймо мужність, самовідданий подвиг ветеранів антифашистського опору – партизанів і підпільників.
Партизани, по-суті, створили «другий регулярний фронт» і боротьбу проти них нацисти розглядали, як бойові дії на фронті.
19 вересня, у приміщенні районного краєзнавчого музею, відділом обслуговування центральної районної бібліотеки спільно з директором музею Людмилою Шамраєнко було проведено урок мужності «Стежками партизанської слави» та представлено перегляд літератури «Партизанська звитяга».
Про партизанські краї і зони на Вінниччині учням 11-го класу загальноосвітньої школи №2 розповіла вчитель історії Світлана Маснюк. Роль та значення партизанського руху під час Другої Світової війни висвітлювали директор музею Людмила Шамраєнко та провідний бібліотекар відділу обслуговування ЦРБ Оксана Барчук. Екскурс в історію Другої Світової війни біля музейної експозиції та про Тростянецьку підпільну групу очолювану Матвієм Біловим, розповідала зберігач фонду музею Ірина Миронюк.
На захід був запрошений племінник Матвія Білова Володимир Красій.

А фонди краєзнавчого музею поповнились бойовими та трудовими нагородами Михайла Прокоповича Мельниченка, колишнього ветерана війни та завуча Тростянецької школи №2.







Немає коментарів:

Дописати коментар