вівторок, 25 лютого 2020 р.


Ми українці - велика родина
Мова і пісня у нас солов'їна! 

На днях, в приміщенні Цибулівської сільської бібліотеки, відбувся літературно-музичний вечір, присвячений Міжнародному дню рідної мови: «Моя мова барвінкова, пісня моя калинова». Ця зустріч об’єднала два покоління, як старших, більш досвідченіших, так і  ще зовсім юних
Для кожної людини рідна мова – це не просто засіб спілкування, це те, що живе в наших серцях. Тому заради прийдешніх поколінь потрібно зберігати й шанувати рідну мову, яка завжди гуртувала та надихала людей, як це робили в давнину наші славні предки, не даючи забути що ми – єдиний народ.
Рідна мова – це найбільше і найдорожче добро в кожного народу, ота жива сходинка людського духу, його багата скарбниця у яку він складає і своє давнє життя, і свої сподівання, - саме про це вели мову ведучі вечораЮля Гирба та Катя Медвідь.
В’язанку патріотичних віршів про мову, Україну прочитала Раїса Захарченко, а вірш Юлії Соліної про героя-земляка Миколу Мельника слухали учасники вечора у прочитанні Валентини Гнідої.
Калинова кров тече в наших жилах, душа бринить чарівними піснями, адже мова завжди живе поряд із піснею, а тому наша мова, як чарівна пісня, що містить у собі палку любов до Вітчизни і  гнів до ворогів, і волелюбні думи народів, і ніжні запахи рідної землі. Друга частина вечора була присвячена українській пісні. Задушевно вони звучали  у виконанні Насті Атаманчук.
Всі присутні мали змогу ознайомитися з переглядом літератури «Її величність – українська мова».   
Зосередженість присутніх, їх увага, зацікавленість та оплески – головна оцінка дійства. А ще приємно відзначити активну участь у заході людей похилого віку.
Тож  плекайте, любіть рідну мову щодня і повсякчас, а не лише в день рідної мови, бо коли розкрилиться наша мова, наша культура, наші звичаї і традиції то збагатиться наш великий український народ.



Немає коментарів:

Дописати коментар