четвер, 18 лютого 2016 р.

Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі.
Описати, а тим більше відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому. Гіркі події сьогодення не могли залишити байдужими і нашу бібліотеку. Розпочав заходи, присвячені вшануванню Героїв Небесної Сотні, відділ обслуговування презентацією книг Надії Дички «Знакове світло Майдану», Наталії Гук «Євромайдан: звичайні герої», Антіна Мухарського «Майдан. Революція духу», «Євромайдан: хроніка в новелах», книга – реквієм «Небесна сотня».
Герої цих книг звичайні і водночас неймовірні люди, які створили революцію 2013 – 2014 років. Тут: долання меж і страхів, шалена любов до Батьківщини, рішучість діяти, бажання залишити нащадкам єдину та квітучу Україну, сміливість відстоювати свободу, перемога над байдужістю. А ще, відверті й критичні погляди на Українську революцію, ексклюзивні інтерв’ю, героїчні світлини про темний і світлий бік Майдану, версії причин і наслідків «білих плям» і таємничих збігів у подіях листопада 2013 – лютого 2014 років.
Це книги пам’яті про велику самопожертву Героїв Небесної Сотні, яка назавжди залишиться в серцях українців.
В читальній залі була представлена викладка літератури «Дні, що змінили історію».
Спочатку вони вимагали право вибору. Потім їм довелось вимагати права жити. І хоч кулі снайперів - це вагомий аргумент, але ні кулі, ні гранати, ні нелюдська жорстокість не змогли перемогти цих людей. Вони гинули, та не здавались...
Так на Майдані з'явилась ще одна сотня - Небесна. Для України це найголовніша, найвпливовіша сотня. Кожен із них заплатив за свої переконання найвищу ціну - життя. І для нас є святим обов'язком гідно вшанувати Героїв. Щоб ми пам'ятали - хто і за що загинув. Щоб ми їх не зрадили.


Долучився до заходів і Тростянецький районний краєзнавчий музей. В залах музею представлені фото - виставки «Герої нашого часу», «Тільки тим історія належить, хто сьогодні бореться й живе», калейдоскоп світлин «Хроніка Майдану» де день за днем представлені найбільш знакові події Майдану. 



Немає коментарів:

Дописати коментар