пʼятницю, 19 лютого 2016 р.

На самім початку революційних подій, коли нікому і в голову не могло прийти, чим усе обернеться, слова «Слава Україні! Героям Слава!» видавалися простим вітанням. 
Два роки тому, у центрі Києва, пролилася кров сотень людей, які повстали проти несправедливості, політичних переслідувань та злочинних дій влади. Людей, які загинули на Майдані та прилеглих до нього вулицях, вперше «Небесною сотнею» назвала поетеса Тетяна Домашенко, присвятивши їм вірш «Небесна сотня воїнів Майдану». Сьогодні ні в кого немає сумнівів, хто ці герої. Небесна Сотня. Ті, хто віддали життя за кожного з нас. З цими смертями «Слава Україні! Героям Слава!» перестало бути просто вітанням. Це і віддання шани найкращим, котрі в найважливіший момент не злякалися і пожертвували собою заради кращого життя усіх в цій країні, а також і засвідчення справжнього подвигу. Небесна сотня виконала свою земну місію. Наш обов’язок пам’ятати про це.
З такими словами бібліограф – краєзнавець Людмила Ратушняк звернулась до учнів старших класів школи № 2 на вечорі – спогаді «Небесна Сотня. Герої не вмирають».
Учасники Майдану, Ігор Войтенко та Володимир Марингос, своїми спогадами повернули присутніх  у ті криваві дні лютого 2014 року. Безумовно, жодного з нас події, що відбувалися, не залишили байдужими ні в спогадах, ні у відео-перегляді  «У нашій пам’яті вони назавжди залишились», яку підготувала провідний бібліограф Оксана Слободяник. 

Перегляд літератури «Дні, що змінили історію» провела провідний бібліотекар відділу обслуговування Оксана Барчук.   





Немає коментарів:

Дописати коментар