пʼятницю, 17 жовтня 2014 р.

         16 жовтня відбувся семінар бібліотечних працівників «Трансформація бібліотечної діяльності: пошук нового стилю роботи з молоддю».
Книга і молодь – тема невичерпна і актуальна в усі часи. Особливо актуальна вона для нашої молодої держави. Нам добре відомі проблеми в книговиданні та формуванні бібліотечних фондів для молоді. Такими словами розпочала свій виступ директор ЦРБ М.Дереш. А ще зробила аналіз роботи бібліотек району з юнацтвом.
В своїй консультації «Бібліотечні послуги - молоді: поширюємо асортимент, підвищуємо якість» провідний бібліотекар кафедри юнацтва А.Ліпніцька розповіла про бібліотечні інновації, які не мають революційного характеру і базуються на традиціях, є їхнім продовженням і ніколи не з’являються нізвідки. Запропонувала цілий ряд нових форм роботи з юнацтвом.
Методичними порадами «Про вічні цінності, молодь і бібліотечну роботу: етичне виховання у бібліотеці» ділилась методист О.Діденко.
Інформаційно – бібліографічний сервіс для юнацтва забезпечує провідний бібліограф О.Слободяник, чим і поділилась з учасниками семінару.
Виставку – огляд «Періодичні видання юнацтву» представила бібліотекар читальної зали Л.Білоус.
А родзинкою нашого семінару став літературно – музичний вернісаж «Багрянець осені у водоспаді звуків», який підготували працівники відділу обслуговування. Під чарівні звуки  мелодій класиків світової музики  Шопена, Вівальді, Чайковського, Бетховена, Леграна ведуча Анастасія Ліпніцька провела осінніми куточками Тростянецького краю. 


Віршами поетів – тростянчан Лариси Колесник, Анатолія Хлопчика, Святослава Шура, Миколи Пруса, Олександра Лівінського насолоджувались присутні у виконанні провідного бібліотекаря відділу обслуговування Оксани Барчук та бібліотекаря читальної зали Лариси Білоус.


До свята осені в читальній залі підготовлені: книжково – ілюстративна виставка «Ви чуєте? Осінь прийшла!» та фотовиставка світлин із колекції Лариси Білоус «Осіння елегія».   

Немає коментарів:

Дописати коментар