четвер, 2 жовтня 2014 р.

Останній вересневий тиждень, напередодні Всеукраїнського Дня бібліотек, що відзначається 30 вересня, в центральній районній бібліотеці позначений розмаїттям різнопланових заходів.
У вівторок, 23 вересня відкривала тиждень кафедра юнацтва відділу обслуговування екскурсіями до бібліотеки «Доторкнись до скарбниці думки». В цей день бібліотеку відвідали учні старших класів школи – гімназії, які знайомились з правилами користування бібліотекою, бібліотечним фондом та послугами, картотеками, тематичними папками, книжковими виставками.










   

Фотогалерея «Будні бібліотеки», представлена методичним центром, розповідає про те, якими, інколи, бувають нелегкими наші будні.   
У четвер, 25 вересня для наших постійних користувачів, і для тих, хто бажав познайомитися з найбільшими бібліотеками світу та України, в Інтернет – центрі проведено віртуальну мандрівку «Найбільші бібліотеки світу та України».
Перлинки нових надходжень краєзнавчої літератури були представлені в бібліографічному огляді видань «Відкрий для себе рідний край». Огляд знайомить з книгами з історії населених пунктів, які є у фондах нашої бібліотеки. Серед них: праці і твори місцевих авторів, науковців, дослідників. Тож насправді нам є чим пишатися! Бібліограф – краєзнавець презентувала свій огляд на місцевому радіомовленні, а також можна познайомитись з ним на нашому блозі http://bibliotrost.blogspot.com.
У філії – бібліотеці для дітей відбулась презентація персональної виставки учениці 7 –А класу Тростянецької школи – гімназії Насті Ткач «Дивосвіт Насті Ткач». Побутові речі із візерунками в стилі петриківського розпису були представлені на виставці.










30 вересня - святкування професійного свята Всеукраїнського дня бібліотек, яке об’єднало в собі 90-то річний ювілей Тростянецької районної бібліотеки «Святкуєм, друзі, свій ювілей у колі друзів і нових ідей». Професійне свято, свято установи – нерозривні між собою. І це завжди є своєрідним підсумком зробленого, досягнутого. Тож  поверненням до історії створення нашої Бібліотеки став перегляд фільму «Жила – була Бібліотека».

Будь-яке свято – це завжди багато щирих, вірних друзів, це теплі слова вітань. Не винятком став і наш день. Нас вітали: директор ЦРБ М.Дереш, в.о. начальника відділу культури і туризму О.Ярмак, заступник голови районної ради В.Тарасенко, колеги по «цеху»: директор дитячої музичної школи М.Савченко, директор краєзнавчого музею Л.Шамраєнко, т.в.о. директора РБК Л.Чернецька. Музичне оформлення для нас створили працівники РБК та музичної школи А.Булан, Ф.Безугляк, В.Швець, М.Чернецька.





Багато теплих слів лунали тим, хто присвятив цій нелегкій праці все своє життя, хто багато років тому прийшов до бібліотеки, залишився і тут знайшов своє покликання а зараз перебувають на заслуженому відпочинку. Це: Хлопчик Г.П., Чорна М.Ф., Брацюк З.Т., Осіпенко К.М., Петренко К.Я., Мурована О.О.


Не обійшли увагою і техперсонал бібліотеки Ю.Разлуцьку та С.Андріюк, які дбають про естетичне оформлення наших бібліотек, за чистоту і порядок в наших других домівках.


У вівторок 30 вересня, для наших постійних користувачів, у відділі обслуговування – День відкритих дверей. Звісно, гостей заведено гостинно зустрічати. Протягом дня відвідувачі мали змогу ознайомитись з викладкою  літератури  "Книга  з автографом" -  колекцією  книг з  дарчими  надписами авторів, які є у фондах бібліотеки, посмакувати новою літературою, з різних галузей знань, на «Літературному фуршеті», побувати на бібліотечних посиденьках «З любов’ю до читача».
Вшановували своїх читачів бібліотечні працівники в таких номінаціях: «Давній  друг бібліотеки», «Читач – благодійник», «Активний  читач», «Читач – талант», «Читач – автор», «Вишуканий  читач», «Читаюча сім’я», «Партнери  бібліотеки», «Частий  гість  бібліотеки».
Не залишились в боргу і читачі. Привітання від своїх  читачів,  партнерів, шанувальників  книги, серед  яких   були  селищний  голова Червонецька Л.  І., начальник управління  юстиції Красножон Т. В., завідуюча РАЦСу  Різун І. Ф., голови  ветеранських  рад  Мельник  М.  О.  та  Голенченко А.  І., директор будинку  школяра  Басюк  В. В., директор  ЗОСШ №2 Задорожна  Т. Г., члени  РЛМО «Джерело»  Тетяна  Ясенчук,  Лариса Колесник, Святослав Шур, Микола Прус, редактор  районного радіомовлення  Раїса  Зарванська, приймали працівники відділу обслуговування.


В  атмосфері  щирості   ділилися  читачі   своїми  враженнями, спогадами   про  нашу  бібліотеку. Зворушливі  слова  прозвучали  від   Пересунько В. О., Філімонової   М. О., Каньовської І. М., Чорномаз Л.  О., Шаптали  В.  І., Горинської  Г.  О.

 Святковий  настрій  гостям  дарував  народний вокальний  жіночий  ансамбль «Вербиченька»  районного будинку культури, керівник  Тетяна  Мартошенко.












Святкування Дня бібліотеки в Оляницькій сільській бібліотеці розпочалось зі створення банера «Привітай бібліотеку», де всі охочі писали слова вдячності бібліотеці і бажали розквіту і благополуччя закладу.


Стежками історії створення сільської бібліотеки провела колишній бібліотекар, ветеран бібліотечної справи Вдовиченко Тетяна Іванівна.
Відслідкувати шлях книги та поринути у світ цікавих бібліотечних історій допомогли книги С.Баруздіна «Про бібліотеку», М.Пригари «Про книжку», В Берестова «Читалочка» головними героями яких були читачі-діти.
Разом з бібліотекарем Л.Грінченко, діти побували в країні «Читалії», змагались в конкурсах загадок, «Олівець на двох», на кращий малюнок «Бібліотека, яка завжди поруч», «Graffiti».





Немає коментарів:

Дописати коментар