пʼятницю, 24 жовтня 2014 р.


Війна - погляд крізь роки

        70 років... Швидко збігають роки, але пам'ять не старіє, не зникає, вона живе у спогадах бійця, в суворому монументі, як свідок грізних років і переможних боїв, пильно дивиться на нас у залах музеїв, зі сторінок книг. Її, мужню і величну, надійно оберігає народ, передаючи, як святиню у спадок поколінням. 
28 жовтня Україна  буде вшановувати 70-ту річницю вигнання нацистських окупантів з України. З цієї нагоди центральна районна бібліотека спільно з НВК «Тростянецька ЗОШ І-ІІІ ст. №1 - гімназія», районними організаціями ветеранів України провели читацьку конференцію «Україна у Великій Вітчизняній війні: етапи визволення до жовтня 1944 року» для учнів 10 - 11 класів.
Про етапи вигнання нацистських окупантів з України під час Другої світової війни розповіла директор школи, вчитель історії  В.Пужайло. Вона згадала про героїчні бої  за оборону Києва, Севастополя, Одеси, Керчі, битву за Харків, форсування Дніпра. Провела презентацію  Корсунь - Шевченківської та Львівсько - Сандомирської операцій, які були одні з найважливіших в серії наступальних операцій по вигнанню нацистських окупантів з України.
Голова ради районної організації ветеранів України М.Мельник  наголосив, що до вшанування 70-річниці розпочато Всеукраїнську естафету «Слава визволителям України». Розпочалась вона 14 лютого у Луганську і закінчиться 28 жовтня в Ужгороді. 
По завершенню  естафети, в листопаді 2014 року в м.Києві,  відбудуться урочисті збори, де символи  естафети передадуться в Національний музей Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр.
     Голова ради організації ветеранів України селища А.Голенченко закликала старшокласників пам'ятати подвиги своїх прадідів, шанувати ветеранів війни, бути добрими і милосердними до людей похилого віку.
     Документальний екскурс в історію «Україна у Великій Вітчизняній війні: хроніка подій» провела провідний бібліотекар відділу обслуговування ЦРБ О.Барчук.
    

1418 днів війни... Вони були, вони пережиті, вони вистраждані, вони відвойовані. Але дивлячись на події сьогоднішнього дня, розуміємо, що це не історія, це сьогодні. А що завтра?









Немає коментарів:

Дописати коментар