середу, 29 жовтня 2014 р.

"Cлухайте голос безсмертний Тараса"

2014 рік в Україні проголошено Роком Т.Г.Шевченка. До 200 – річного ювілею поета ми продовжуємо реалізацію цільової програми, яка висвітлює найцікавіші події що відбуваються в бібліотеці впродовж 2013-2014 рр. в межах святкування видатної події в культурному житті українського суспільства.
24 жовтня у Тростянецькій СЗШ І-ІІІст. №1-гімназія, для учнів 9 класів, пройшла читацька конференція «Слухайте голос безсмертний Тараса». Організаторами конференції виступили відділ обслуговування районної бібліотеки та вчителька української мови та літератури СЗШ І-ІІІст. №1-гімназії  Раїса Тиндиринда.
Відкривала конференцію Р.Тиндиринда, яка відмітила, що український народ пізнає себе в творчості й долі Шевченка, свою історію, долю, славу й покликання і цим національно самостверджується, духовно очищується, морально змінюється. Ми щиро захоплюємося високим образом Кобзаря, його громадянською принциповістю і моральною чистотою, відданістю правді і свободі.
Продовжили тему творчості поета в любові до свого народу, до свого краю, матері, жінки, велич і красу козацької звитяги, значення творчості в історії української літератури, працівники відділу обслуговування: провідний бібліотекар кафедри юнацтва А.Ліпніцька, провідний бібліотекар відділу обслуговування О.Барчук, бібліотекар читальної зали Л.Білоус.

Вірші великого Кобзаря змушують задуматися не лише над недоліками тогочасного покріпаченого суспільства, а й над недоліками сьогодення. Його поетичні рядки відкривають читачам новий світ, зовсім інший, не схожий на той, який ми малюємо в своїй уяві кожного дня, не такий, про який ми можемо прочитати в історії. Світ, створений Шевченком, наповнений найрізноманітнішими почуттями та надією на світле майбутнє.

Немає коментарів:

Дописати коментар