середа, 8 червня 2022 р.

 

ЯКИЙ СЬОГОДНІ ДЕНЬ В УКРАЇНІ І СВІТІ
9 травня - День Європи. Дата присвячена єдності країн, які входять до Європейського Союзу. Історично існує цілих два дні Європи. Перший - 5 травня. Він був заснований на честь створення Ради Європи 1949 року. Другий - 9 травня - на честь того, що 1950 року країни-засновниці вперше запропонували створити Європейський Союз.
День Європи для українців – це особливий день, адже нашу країну та ЄС єднають спільні цінності, історія та культура, демократія і свобода. Відзначення Дня Європи – це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи.
У День Європи жителі України відзначають день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту.
З нагоди цієї події в бібліотеках громади організовані книжкові виставки, перегляди літератури , на яких представлено книги та періодичні матеріали про країни, що входять до Євросоюзу.
Для дітей організовані і проведені вікторини "Європа літературна", "Що я знаю про Європу?" Також для маленьких читачі були проведені ігри .
Про історію створення Євросоюзу , його сьогодення та шлях України до євроінтеграції користувачам бібліотек запропоновані відеопрезентації "Відкрий для себе Європу", "Ми для Європи, Європа для нас".

Немає коментарів:

Дописати коментар