пʼятниця, 10 червня 2022 р.

 День Героїв — це день пам'яті всіх українців, що присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність України, це свято величі духу українських вояків — борців за волю України та є символом незборимості української нації.

День Героїв або Свято Героїв — щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських вояків — борців за волю України, передусім лицарів Київської Русікозаків Гетьманської Добигайдамаківопришківсічових стрільців, вояків Армії УНРОУНУПА, а також героїв Небесної сотні та сучасної російсько-української війни.
В сучасному вигляді відзначається 23 травня, але святкові та пам'ятні заходи проходять весь тиждень, на який припадає свято.
До здобуття Україною незалежності свято святкувалося підпільно, з проголошенням незалежності у 1992 році почало набувати розголосу.
Від 2014 року свято потроху починає визнаватися державними та самоврядними органами, проходять культурно-масові заходи, організовані владою.
Після початку новітньої російської агресії в цей день вшановують пам'ять про загиблих в ній захисників України.
Не є офіційним державним святом, але щоразу більше відзначається органами місцевої влади.
У столиці України, Києві, цього дня відбувається панахида та покладання квітів біля меморіального знаку Героям Небесної сотні, урочисто вшановують борців за Незалежність України біля Стіни пам’яті Михайлівського собору. У заходах вже традиційно беруть участь родини Героїв Небесної Сотні, родини полеглих учасників АТО й ООС, учасники цих бойових дій, учасники Революції Гідності, небайдужі містяни.
У багатьох містах проходять пам'ятні заходи на честь героїв, загиблих у війні, а також покладаються квіти біля пам'ятників героям України.
В бібліотеках громади до цієї дати представлені перегляди літератури .
и ещё 3

Немає коментарів:

Дописати коментар