середа, 8 червня 2022 р.

 На запрошення ВГО Української бібліотечної асоціації КЗ «Тростянецька селищна публічна бібліотека» взяла участь у Cвітовому кафе та мережуванні «Українські бібліотеки у воєнний час», що відбулося 10 травня 2022 в онлайновому режимі на платформі ZOOM.

Це жахливо, що в XXI столітті, коли люди планують колонізувати Марс, жінки та діти гинуть від бомб, снарядів і пожеж у центрі Європи – Україні. Російські варвари руйнують школи, університети, музеї, бібліотеки, собори, пам’ятки культури...
Усі українці розуміють, що це війна не лише Збройних Сил – це народна війна, у якій ми захищаємо наші родини, наші домівки, наші міста, нашу Україну, Європу, Світ. Ми захищаємо наші демократичні цінності та права, свободу та незалежність.
Бібліотеки в Україні навіть у воєнний час є осередками інтелектуальної свободи та громадянської активності, провідниками національних ідей, патріотизму та європейських цінностей, багатомовними та полікультурними. Українські бібліотекарі – це воїни проти фейкових новин та ворожої інформації, які стоять за правду та відкритість.
Члени Президії та члени ВГО Українська бібліотечна асоціація з різних публічних бібліотек розказали про свою діяльність у воєнний час.
Подія була організована Progress Foundation (Румунія) та ВГО Українська бібліотечна асоціація.
Спікери:
· Оксана Бруй, Президентка ВГО Українська бібліотечна асоціація
· Світлана Моісєєва, віцепрезидентка ВГО Українська бібліотечна асоціація
· Олександр Козирев, бібліотекар прес-центру Луганської обласної універсальної наукової бібліотеки (Good Library)
· Катерина Алєксєєнко, заступниця директора ЦБС для дорослих м. Львова (Публічні бібліотеки Львова)
· Катерина Скомаровська, завідувачка сектору «Американська студія» Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки
· Юлія Голубенко, завідувачка бібліотеки імені Олександра Довженка ЦБС Солом'янського району міста Києва
Модераторки:
· Клаудія Шербанута, PhD, менеджерка з розвитку громад, Progress Foundation, Румунія
· Ярослава Сошинська, канд. іст. наук, доцент, виконавча директорка ВГО Українська бібліотечна асоціація
Світове кафе проходило англійською мовою з перекладом українською від Крістіни Галустової, бібліотекарки Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки.
Учасники мали можливість поспілкуватися з українськими колегами та іншими учасниками зі Східної Європи, Чорноморського та Каспійського регіонів.
Ця подія є частиною проєкту Growing Active Citizens Hubs, що впроваджується Progress Foundation (Romania) за фінансової підтримки Європейського Союзу та Black Sea Trust for Regional Cooperation, a project of the German Marshall Fund of the United States у Вірменії, Молдові, Румунії та Україні за допомогою регіональних партнерів: ВГО Українська бібліотечна асоціація, Луганська ОУНБ та ЦБС для дорослих м.Львова (Україна), Lori Regional Library, Armenia; “Dimitrie Cantemir” Public Library from Ungheni, “IPS Antonie Plamadeala” Public Library from Hincesti & Library Association from Republic of Moldova; “G.T. Kirileanu” Neamt County Library & “Antim Ivireanul” Valcea County Library from Romania.

Немає коментарів:

Дописати коментар